miercuri, 12 ianuarie 2011

Yeeees!

Da, chiar asa: yes, yes, yes!... Cum de ce? Nu stii inca? Atunci stai ca iti zic acum, sunt foarte dornica sa povestesc:d.

Azi a fost una din cele mai grele zile din semestrul asta la facultate. Am stiut de cand am vazut orarul ca va fi o zi de foc, cu 3 laboratoare la care vom da teste practice si culmea, toate in aceeasi zi. Se stie ce inseamna sa ai doua examene intr-o zi: de doua ori mai mult stres, mai multe chestii de invatat etc. Dar daca ai trei deja pare imposibil, cum mi se parea si mie zilele trecute. De invatat de unde atata timp cand mai ai si altele in saptamana asta, nu numai astea 3, ca de, e presesiune, adica mai mult "stresiune" si de unde si atata chef sa stai cu capul numai in foi si sa vezi in fata ochilor numai circuite?

Si a venit si ziua de ieri, ziua dinainte de ziua de foc... si cum nu invatasem pentru niciun test inainte, stiam doar amintiri din laboratoare, a venit ca un bumerang ziua asta. Si ma trezesc eu frumos, cu mare greu si fara chef si nu stiam de ce sa ma apuc. Am pierdut cateva ore din lipsa de chef si alte ocupatii care nu aveau legatura cu studiul.
Si pe la amiaza vine salvarea. Delia. Asa se numeste salvarea. Cea mai de treaba fata, care nu pierde timpul ca mine si isi invata inainte, nu numai cu o zi inainte de test. Si a venit sa ma puna un pic "in priza", mi-am facut curaj vrand, nevrand si m-am apucat de invatat. Si cum e vorba, "unde-s doi puterea creste", dar iti dai seama cand sunt 3, 4 deja puterea e la maxim:d. Si am reusit sa imi luminez mintea la un obiect, sa stiu strictul necesar, ca mai mult nu era timp. Si dupa o pauza destul de mare, in care am avut diverse treburi, am reusit sa imi deslusesc si cateva lucruri pentru alt obiect. Si intentionam sa ma mai uit si la al treilea, dar pauza pe care am luat-o, in care am incercat sa ma relaxez si am stresat pe cineva la telefon, s-a dovedit a fi foarte lunga, cat noaptea de lunga, ca la un moment dat am adormit, desi intentia mea era sa stau un pic in pat si sa ma reintorc la invatat.

Si uite asa se face dimineata si cu mare greu ma ridic din pat... vroiam sa mai stau langa Yogi si sa visez frumos, dar era imposibil. Si nu aveam niciun chef, ma gandeam ca nu vreau decat sa treaca cat mai repede ziua de azi, mai ales ca stiam ca invatasem putin si ca sunt chestii pe care nici nu m-am uitat. Ajung la facultate, astept sa imi vina randul si intru la primul test.
Si spre surprinderea mea mi-a placut sa ma "joc" cu circuitul ala si sa rezolv ce mi se cerea. Gata, unul s-a dus. Si vine si al doilea. Si se duce si asta. Si dupa cateva ore de asteptat vine si al treilea. Acu e acu, aici aveam nevoie de destul noroc ca nu stiam decat vreo 3 subiecte. Cineva acolo Sus ma iubeste, clar:d. Mi-a picat ce stiam mai bine, "m-am jucat" iar cu niste circuite si asta a fost. 989, asta e numarul meu de azi:d.

Concluzia mea despre ziua de azi este ca nu e totul sa stai sa inveti zile intregi pentru un examen, e mai bine sa inveti cateva ore si sa ai un dram de noroc. Totul e bine cand se termina cu bine! Sunt fericita acum, dar o sa fiu in culmea fericirii daca trec cu bine si de urmatoarele doua examene. Se termina presesiunea, vine sesiunea, asa e viata asta, toate trec, important e sa trecem si noi cu bine prin ele.

Cam asta e aventura mea studenteasca de ieri si azi. Yeeees!:d